Posted on

Iako su vrata Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti trenutno zatvorena, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2020. godine pozivamo vas na druženje u virtualnom svijetu.
U skladu s ovogodišnjom temom Muzeji za jednakost: različitost i uključivost na našim mrežnim Facebook stranicama te na Youtube kanalu pripremili smo bogat program:

  • Uljepšajte sebi novi tjedan virtualnom likovnom radionicom inspiriranom jednim od najznačajnijih naivnih umjetnika. „Moj svijet je onakav kakav želim, a ne kakav vidim. Viđeni svijet treba izmijeniti, urediti i presaditi da bude vrt pun svjetla, boje i sunca”, rečenica je Ivana Rabuzina. U središtu tog svijeta, veličinom se često posebno ističu upravo cvjetovi. Izradite zajedno s nama Rabuzinov Cvijet – simbol života, harmonije i raja. Likovna radionica od danas je dostupna na Youtube poveznici.
  • Posebno iznenađenje za sve ljubitelje priča, velike i male: ugodno se smjestite i na našem Youtube kanalu (Croatian Museum of Naive Art) poslušajte čitanje jedne čudesne priče pod imenom „Ti nisi kao mi“, autorice Nine Vađić. Uz neočekivanu pomoć matematike otkrijte kamo nas mogu odvesti tolerancija i prihvaćanje različitosti.
    U prigodnom likovnom zadatku pridružite nam se u potrazi onoga što povezuje likove iz priče i umjetnike naive. Pronađite inspiraciju i nadahnuće za vlastito stvaranje.

Iskoristite mogućnosti virtualnog svijeta i:

  • Upoznajte naš stalni postav i sudjelujte u pitalicama na našoj Facebook stranici
  • Zavirite u foto galeriju i otkrijte koji se sve zanimljivi umjetnici i njihova djela kriju u našem fundusu.
  • Ne zaboravite prelistati digitalizirane publikacije najznačajnijih monografija i kataloga izložbi HMNU-a
  • Posjetite sadržaje našeg Youtube kanala Croatian Museum of Naive Art.

Zahvaljujemo autorici Nini Vađić na ustupanju priče i podršci radionica.

Ideja, koncept i izrada virtualnih radionica: Antonia Mamić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *